PRIS & BEHANDLING

Pris
Naprapatbehandling, 40 min 700 kr

Första behandlingstillfället

Vid första behandlingstillfället får patienten fylla i en hälsodeklaration samt svara på en del frågor om de besvär patienten har. Ett flertal olika tester görs för att lokalisera de störningar i rörelseapparaten som är orsak till de besvär patienten söker hjälp för.

Behandlingen börjar i regel med massage och efterföljs av en rad olika behandlingstekniker beroende på patienternas skiftande besvär. Efter första behandlingen görs en uppföljning för att säkerställa att vi åstadkommer ett bra resultat. Patienten får också individuella råd om träning, motion samt ergonomi.

Boka tid här.


Behandlingstekniker

Massage:
Används som förbehandling och syftar främst till avslappning, smärtlindring och ökad blodcirkulation.

Manipulation:
Vid muskelspänningar och smärta hos patienten, främst orsakad av nedsatt rörlighet och stelhet i lederna, kan ledmanipulation användas som behandlingsform. Det är ett grepp med en snabb liten rörelse som är smärtfri för patienten. Med detta grepp åstadkommer man det karaktäristiska ”ledknäppet”.

Mobilisering:
Har samma syfte som manipulation, rörelsen genomförs dock i långsammare takt och upprepade gånger utan ”ledknäpp”.

Muskeltöjning:
Används främst för avslappning, smärtlindring samt styrkeökning i förkortad muskulatur. Förkortad muskulatur kan ge besvär i form av smärta, muskelsvaghet och ökad skaderisk.

Ultraljud:
Komplement för att öka blodcirkulationen i muskler och senor. Påskyndar läkningshastigheten och har en muskelavslappnande effekt.

Muskelpressur:
Innebär att man utför kontinuerligt tryck i ca 30-90 sekunder. Denna behandlingsform används för behandling av s.k. triggerpunkter, som är en hyperöm och väldigt spänd del i en muskel. Denna punkt ger även smärtstrålning.

Värme/kylbehandling:
Används för att åstadkomma kraftigt ökad blodcirkulation kring ett skadeområde eller i en överansträngd muskel, ofta i samband med idrottsskador.

 

Hitta hit:
Odengatan 21

Tel:
08-411 65 70